Zpráva z farmy 1/2020

17.01.2020 00:50

Od posledních zpráv z farmy se toho zase tolik událo, že nemáme čas aktualizovat webové stránky. Tak jsem to vzala trošku komplexněji i s novou úpravou celého webu.

Z posledních zpráv víte, že jsme nakryli naši Kimmy, ale už asi nevíte (pokud nesledujete naše fb stránky), jak to dopadlo…

21.12.2019 se naší Kimmy narodilo 5 krásných černobílých kuliček. Vlastně vůbec nebyli krásní J. Bylo to 5 malých krysat, ze kterých se postupně začali klubat agenti největšího kalibru :D. Máme tedy dva klučíky (Arrow a Aseth) a tři holčičky (Abby, Achillea a Ammy). Všichni jsou registrováni pod naší chovatelskou stanicí Foldewa. Některá štěňata již máme zarezervována, některá ještě čekají na potvrzení a některá jsou stále k dispozici pro nové milující páníčky.

Vánoce jsme prožili v klidu a pohodě a postupně jsme začali plánovat aktivity, které nás čekají v roce 2020.

Jako první jsou na řadě samozřejmě štěňata a hledání co nejvhodnějších páníčků.

Jelikož domeček, ve kterém jsme dosud bydleli zůstal opuštěný, rozhodli jsme se jej nabídnout ke krátkodobému pronájmu a otevřít tak možnost zejména rodinám s dětmi strávit pár dní v bezprostřední blízkosti naší farmy.

Krávy, koně i ovečky jsou již zazimovaní a právě jsme odstavili telata od matek. Celou obcí se bude po dobu asi dvou dnů nést bučení našich herefordských matek, které s tímto krokem každoročně příliš nesouhlasí, nicméně i ony si musí chvíli odpočinout, než se na jaře dočkáme dalších přírůstků.

NOVĚ jsme otevřeli nabídku HIPOSTANICE, kdy k nám mohou přijet jezdci s koňmi, kteří putují krajinou buď pouze k přespání, nebo k trvalejšímu ubytování a výjezdům odsud coby ze základního tábora.

NOVĚ také nabízíme vození dětí na koni. Zatím bohužel z kapacitních a časových důvodů nemáme prostor věnovat se tréninkům, ale jelikož máme velkou poptávku, chceme nabídnout dětem alespoň tuto variantu.