Zpráva z farmy 1/2015

30.03.2015 00:00

Letošní rok bude tak trochu ve znamení změn... První velkou změnou je, že již nebudeme mít k dispozici kravské a ani kozí mléko. Kozy jsme v tuto chvíli zrušili a naše dojné krávy přecházejí do masného programu a zařadí se tak mezi naše masné krávy plemene Aberdeen Angus v černé i red variantě. Děkujeme tímto všem našim odběratelům kravského i kozího mléka za podporu a spolupráci v loňském roce :o).

 

Konečně jsme sestavili prozatímní seznam plemeníků, kterými bychom chtěli letos připustit naše tři American Quarter Horse klisny. V budoucnu bychom se chtěli zabývat chovem AQH se zaměřením na cutting a proto jsme vybrali tyto hřebce: Joys Topgun, Smartest Magician a Smooth Cool Cat. 

V sobotu 7.3. jsme si po cestě z Happy Hour Ranche v Krakovanech, kde jsme se byli podívat na naše vybrané plemeníky pro letošní sezonu, konečně přivezli domů poslední z našich chovných QH klisen. Tiger se prozatím u nás rozkoukává a svým krásným plavým zbarvením dodává naší farmě konečně trošku americký šmrnc :o). Na přelomu března a dubna začneme naše klisny připouštět, tak uvidíme, jak se nám letos bude dařit...